6,70 лв.

333 Алкохолни и безалкохолни коктейли

Александра Танева, Ваня Илиева
Скорпио
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
6,70 лв.

Това е най-добрият справочник за приготвяне на алкохолни и безалкохолни коктейли. Тя е полезна както за начинаещи, така и за професионални бармани и всички, които желаят да си приготвят сами ободряващи и вкусни напитки. В нея са включени рецепти за над 300 известни и търсени коктейла, както и кратка история за произхода и разпространението на отделните спиртни напитки според техните категории. В изда- нието освен класически алкохолни миксове са предложени и най-новите, печелещи популярност, алкохолни коктейли.

Освен това книгата предлага и различни варианти за при- готвяне на даден коктейл в зависимост от вкусовите предпочитания и употребата на най-характерните му съставки.

В раздела със специални препоръки ще откриете основни насоки за техниката на приготвяне на алкохолните миксове и безалкохолни коктейли.

В тази книга вие ще намерите достатъчно разнообразни рецепти, които можете да приготвите у дома, независимо дали очаквате гости, или желаете да усвоите тайната на това кулинарно изкуство, за да му се насладите сами.

Всички рецепти в настоящото издание се основават на джин, водка, текила, ром, бренди, уиски, вермут, вино (включително и шампанско) с някои добавки като кора от цитрусови плодове, гренадин, плодови сокове и др. Само с няколко съставки вие ще можете да приготвите идеалната напитка за сервиране. Ако не желаете коктейлът да бъде много сладък, просто не добавяйте захар или ликьор. Ако не искате да е много кисел, намалете количеството на лимона или лимоновия сок (или капките битер). Експериментирайте с пропорциите, докато не откриете съвършения микс, и се насладете още сега!

Информация за "333 Алкохолни и безалкохолни коктейли"
  • Език Български
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор България
За автора

Александра Танева

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация