Италия не е само паста и пица. Вкусната храна е на особена почит, а приготвянето ѝ - почти изкуство.
В тази книга италианските гастрономи ни представят най-доброто от вегетарианските храни на регионите си. Продуктите могат да се намерят и на българския пазар, а рецептите се отличават с лекота и изисканост. Резултатът е здравословно и полезно хранене, като се набляга повече на традиционното, а не препоръчаното от днешната наука.
Италия е страната, в която хората живеят най-дълго и това се дължи на балансираното и доказано с времето хранене. Основното е всичко да се приготвя у дома. Затова са дадени базови рецепти за приготвяне на домашна майонеза, различни сосове, паста. Продуктите са внимателно подбрани, но лесно могат да се заменят - например различните регионални сирена. Особено се набляга на приготвянето на хляб в домашни условия, за да извлечем само ползата от него. Рецептите не са безкрайно много, но са базови, лесни за приготвяне и вариативни.
Най-важното, което ще научим от италианските майстори е, че за да се получи вкусно ястие не бива да се правят компромиси с продуктите.
Приятно четене и готвене!
The information below is required for social login