29,99 лв.

1000 изпитани рецепти за готвене

Пенка Чолчева
Фабрика за книги
Изчерпано количество
29,99 лв.

След невероятния успех на първите и две книги: Домашно приготвяне на зимнина – 1934 г., 555 изпитани рецепти за готвене – 1935 г., Пенка Чолчева създава една от най-интересните и всеобхватни кулинарни книги у нас. Тя се откроява, не само с големия брой рецепти, но и с интересния и разбираем начин, по който са представени.

В книгата "1000 изпитани рецепти за готвене" са подробно описани всевъзможни кулинарни рецепти, които ще зарадват почитателите на вкусните ястия! Освен добре познати, традиционни ястия, като телешка шкембе чорба, сарми в лозови листа или кюфтета от тиквички, в книгата са добавени немалък брой изгубени във времето вкусотии от сорта на: телешко с кестени, моруна с кашкавал или пудинг от мозък. Не са забравени деликатесите от риба, морски дарове и дивеч. Отделено е и голямо внимание на пържените и печени тестени изделия, на различните видове десерти, кейкове, пудинги, пасти и торти.

Изданието е част от инициативата на колекционерът и изследовател на българската кулинарна история Марин Лесев, за преиздаването на някои от най-емблематичните кулинарни произведения на г-жа Чолчева.

Информация за "1000 изпитани рецепти за готвене"
  • Брой страници 336
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация