11,00 лв.

Диетата на остров Крит

Вивиан Бъртън
Аугуста Пъблишинг
Изчерпано количество
11,00 лв.

Всички сме чували за здравословната средиземноморска диета, като най-често си представяме храненето на италианци и французи. Малцина знаят, че понятието "средизмноморска диета" тръгва от един красив гръцки остров с древна история - о-в Крит. Там се заражда гръцката митология, там процъфтяват минойската цивилизация и производството на зехтин.

В края на 50-те години на миналия век американският кардиолог д-р Кийс провежда изследване, влязло в историята като Изследването на седмте страни, което установява, че най-много столетници живеят на Крит, а ръстът на сърдечносъдовите или други заболявания сред населението клони към нула. В това изследване Италия – страната, която днес се счита за родината на средиземноморската диета, останала доста по-назад от Крит по показатели „здраве и дълголетие”.

От "Диетата на остров Крит" ще научите за кулинарната история на остова, стила на живот на местните и кои са техните най-употребявани храни. В книгата са включени и вкусни критски рецепти, чието най-здравословно качетво са натуралните продукти и споделената трапеза.

Информация за "Диетата на остров Крит"
  • Брой страници 170
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация