17,50 лв.

Хомеопатия. Практическа Материя медика с някои общи разсъждения

Д-р Франсоа Шефдьовил
Изток-Запад
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
17,50 лв.

За всички начинаещи в хомеопатията, които искат да се запознаят с нея отблизо.

Тази книга е резултат от повече от тридесет и пет години хомеопатична практика, подсилени от двадесет и пет години преподаване на клинична хомеопатия в много страни, в рамките на ЦОРХ (Център за обучение и развитие на хомеопатията).
Срещите в Кръга Себастиан Де Гиди и в Комисията по Материя медика на Института Боарон са повод за неизброимо количество практически и теоретични разговори и обмен на информация върху клинични случаи и разработки на издания, предназначени да направят по-достоверна и актуална Хомеопатичната Материя Медика. Тези години на работа са довели автора до частичното оспорване на надеждността на някои медикаменти или, понякога, до пълното отхвърляне на други или до ограничаване на терапевтичните им показания.

За всеки от представените 181 хомеопатични медикамента са дадени концентрирано някои общи сведения, които трябва задължително да се познават, признаците, които са важни, за да може медикаментът бързо да бъде разпознат, понякога - други медикаменти, с които той да бъде сравнен или съчетан, и най-вече терапевтичните му показания и то само тези, които реално са част от всекидневната практика, заедно с най-често използваната дозировка.
Някои медикаменти дават повод, в хода на експозето, да се предложат някои общи разсъждения върху хомеопатията и нейните теоретични и практически аспекти.
Тази книга е полезна за всички, които сега стартират в хомеопатията, за да се ориентират по-лесно в лабиринта от симптоми и предлагани показания на медикаментите, но тя е и за опитни хомеопати, които ще открият в нея някои идеи, които да подхранят собствените им разсъждения, както и за фармацевтите, които проявяват любопитство към хомеопатията.

Информация за "Хомеопатия. Практическа Материя медика с някои общи разсъждения"
  • Език Български
  • Брой страници 184
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Франция
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Д-р Франсоа Шефдьовил

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация