30,00 лв.

Сила и живот - том 5

Петър Дънов
Захарий Стоянов
Изчерпано количество
30,00 лв.

7-томната поредица "Сила и живот" е съвместна публикация на ИК "Захарий Стоянов" и "Бяло братство". В нея за първи път е представена пълна хонология на неделните проповеди на Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/ през периода 1914-1924 година. В тях по собствените му думи са изложени всички основни принципи на неговото учение, което той нарича Новото учение на Всемирното Бяло Братство.

От езикова гледна точка неделите проповеди, наричани беседиса стенографирано говорно слово. Стенограмите на беседите са дешифрирани, редактирани и публикувани от различни последователи на Учителя П. Дънов през различни периоди от време, на което се дължат някои езикови и стилови разлики. По-голямата част от съдържанието на настоящата поредица са пърите шест сборника с беседи, които започват да се публикуват от 1915 година, със заглавие "Сила и Живот"

Информация за "Сила и живот - том 5"
  • Език Български
  • Брой страници 856
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 20 см.
Петър Дънов
За автора

Петър Константинов Дънов е роден на 11 юли 1864 г. Родом е от Хадърча. Той е български философ, основател на религиозно-философско учение. Автор е на множество книги в жанра езотерика. През 1886 г. завършва американско методистко училище в Свищов, в което попада под влияние на протестантството. През 1896 г. издава книгата „Науката и възпитанието“, в която анализира пътя на човека в световната драма и говори за основите на нова култура, която предстои да настъпи през идващия век.